7 nadelen van thuiswerken

Tijdens de coronacrisis is het helemaal populair geworden; thuiswerken.
Maar is het wel echt z’n goede ontwikkeling? Benieuwd? Lees dan verder!


7 nadelen van thuiswerken:


1. Slecht voor je fysieke gezondheid:Op kantoor zit je de hele dag achter je bureau, hierop is je werk omgeving dan ook aangepast. Je hebt een comfortabele bureaustoel, er komt genoeg licht binnen op kantoor en je hebt een computer die op de juiste hoogte is afgesteld.

2. Minder faciliteiten beschikbaar:
Naast een comfortabele werkomgeving wordt er op kantoor ook gedacht aan de juiste hulpmiddelen. Denk hierbij aan een printer, whiteboards, snel internet en vergaderruimtes.

3. Je raakt sneller afgeleid:
Een wasje die je nog wilde draaien. De hond die je aankijkt om een rondje te lopen, die ene poster die je al een tijdje wilt ophangen, of de geluiden van de tv die wordt aangezet met jouw favoriete programma op. Het zijn allemaal stoorzenders die ervoor kunnen zorgen dat jouw werkdag minder productief is.


4. Werk en privé lopen door elkaar heen:
Als je thuiswerkt is de omgeving waarin je de hele dag hebt gewerkt, ook de omgeving waarin je tot rust moet komen. Hierdoor word het lastiger om afstand te nemen van je werk, als je dan op de bank zit ga je vaak toch dat ene mailtje nog beantwoorden.


5. Eenzaamheid neemt toe
Als je thuiswerkt gebeurd er niks nieuws, je krijgt niet mee wat je collega’s in het weekend hebben gedaan. Of die ene blooper van de collega die net per ongeluk thee over zichzelf heen gooit. Het zijn allemaal situaties die je mist waardoor je je snel eenzaam gaat voelen.


6. Minder kans op promotie:
Je werkt je misschien wel helemaal het snot voor je ogen, maar er is niemand om je heen die dit ziet en kan bevestigen. Uit onderzoek is dus ook gebleken dat vaak de mensen die op kantoor werken eerder in aanmerking komen voor promotie.


7. Minder binding met het bedrijf:
De laatste maar zeker niet de minst belangrijke, minder binding met het bedrijf. Omdat jij thuiswerkt Heb je amper contact met je collega’s, dit kan ervoor zorgen dat je minder aansluiting hebt en je eenzaam/buitengesloten kan gaan voelen bij bijvoorbeeld werkuitjes of borrels.